onsdag den 4. januar 2012

"Projekt Bede-og-stier-i-stedet-for-plæne" #1

Her i Dalgaardens Have er bedene så tæt tilplantet, at der knapt er plads til ukrudt. Græsplænen, derimod, tager meget af vores tid for at se pæn ud - mindst 2 gange om ugen i højsæsonen. Men plæne kan vi ikke undvære, i hvert fald så længe børnene er små og skal have plads at boltre sig på, i nærheden af deres forældre.

Vores have er opdelt i to niveauer, og mellem jul og nytår tog vi første skridt til at forvandle det øverste, fjerneste niveau til bede og stier i stedet for plæne (forvandle - det lyder næsten som noget med en tryllestav, og gid det var så vel!)Billederne herover viser det meste af den del af haven, som står for tur. Sådan så det ud lige før jul. Ganske enkelt kedeligt! Plæne, Gunnera, terrasse, driverhus, flagstang... Det kan kun blive bedre.

Dennis satte en "skraber" efter traktoren, og så blev der ellers skrællet plæne af.

Se, hvor fint græsset er skrællet af:


Men det skal jo være skidt, før det kan blive godt, så her kommer også et par billeder af haven, efter at Dennis havde været frem og tilbage et par gange med traktoren.Jeg kunne ikke lade være med at spørge Dennis (for sjov): "Er det for sent at fortryde?"

7 kommentarer:

 1. Glæder mig til at følge projektet :-)
  Hvor er i heldige at have den trator med tilhørende redskaber lige ved hånden.
  Tænk sig så lang tid det ville tage, hvis al græs skulle skrælles af med håndkraft.

  SvarSlet
 2. Smart med sådan en græsskræller - glæder mig til fortsættelsen :-)

  SvarSlet
 3. Hvad sagde han til det? ;o)
  Hold da op hvor er det nemt at skrælle græs af hos jer. Hos os gør Bent det store arbejde med en spade, men han gør det gerne for at slippe for at slå græsset. Han vil heller ikke have en stor traktor ind i haven, så han må selv knokle.
  Det bliver spændende at se, hvad du vil sætte i bedene. Jeg følger med på sidelinien, hvis du giver lov og sætter billeder ind :o)
  God arbejdslyst, godt der ikke ligger sne, så måtte projektet udsættes.

  SvarSlet
 4. Ja, det er smart med en "græsskræller" :-D
  Men sikken et rod, den laver, sådan en traktor! Hvis det ikke var 125 m2 græs, der skulle skrælles af, så gjorde jeg det nok også med spaden, men når det er så meget denne gang, så... Og der skal jo køres læssevis af komøg på de felter, hvor der skal være bede, og fræses - og så skal stierne stampes... Så, vi er langt fra færdige endnu, men vi (og bloggen) tager det lidt af gangen.
  Jeg tror, det her bliver en føljeton med mange afsnit!
  Og ja, Lisbeth, jeg skal nok lægge billeder og flere tanker ind, og jeg er meget modtagelig for råd og vejledning :-)

  SvarSlet
 5. Wow det var nemt med sådan en græsskræller - det må være tryllestaven :-) Skønt at I kunne benytte den istedet for en spade, som vi parcelhusejere er nødt til at bruge. Udover tiden det tager med en spade, så er det også et rigtigt tungt arbejde.
  Jeg vil glæde mig til at følge din føljeton. Mon du vil afsløre lidt af, hvad I planlægger, at området skal indeholde ud over stier og bede - hvad skal der plantes i bedene :-)

  SvarSlet
 6. Er helt klar over, at det er et større projekt i har gang i, men det gør jo heller ikke noget at ting kommer til at tage tid. Hver eneste gang man kommer et´ skridt længere, har man heldigvis den glæde :-))

  Vores nye have vil komme til at tage år at lave, så hos mig bliver der mange afsnit inden det bare kommer til at se ud af lidt ;-)

  Det vigtigste er at have glæden lige så meget ved proccesen, som på resultatet :-)

  SvarSlet
 7. Hold da helt op en effektiv sag, den græsskræller.
  Jeg tror nu også at jeres rygge er glade for at I bruger den :-)
  Jeg glæder mig til at følge med i opbygningen af jeres nye havedel. Det bliver spændende :-)

  SvarSlet

Tak for dine ord

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...