søndag den 22. januar 2012

Dekoration i krukker

Ved fordøren har vi to terracotta-krukker stående, sommer og vinter. Krukkerne har, utroligt nok, klaret de sidste to vintre uden at revne den mindste smule. Det er i øvrigt de krukker, man ser på det billede som er øverst til venstre, som velkomst. Jeg er meget glad for dem, og de er ved at have en rigtig fin patina.

Der er altid lavet en eller anden form for pynt i de to krukker. I går gravede jeg en lille tue vintergækker op og plantede i den ene krukke, sammen med de husløg som har været der siden i sommer, og en lille krans af birkegrene.


I den anden krukke er der et par hyacinter (gad vide, om de nogensinde springer ud?), lidt gran og et par lærkegrene. Nå, ja, og en lille birkekrans...


Børnene er gode til at finde kogler til mig (og kastanjer, og sten med hul i, og pæne grene...), og de bliver glade når de kan bidrage til pynten. Måske jeg på denne måde lægger kimen til haveglæde i deres sind?

12 kommentarer:

 1. Fine dekorationer med skønne forårsbebudere - se bare godt ud. Kan se du også bruger birkegrene, dem er jeg glad for.
  Jeg bruger dem som bund, også når jeg binder kranse. Som jeg gør til eksempel til begravelser.
  Den mørkebrune farve ikke ses på samme måde, som f.eks en halmkrans, så det er ikke nødvendig at dække bunden helt.
  Til påske laver jeg reder af grenene og tilfører lidt mos eller andet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, birkegrene kan bruges til rigtig meget! Jeg har også lavet kranse til at hænge på døren, på væggen ude osv. En birkekrans som "bund", og så lærkegrene/gran/mos/forårsløg efter årstid og temperament. Jeg kan bedst lide det naturlige, som ikke stikker så meget af fra omgivelserne.

   Slet
 2. Det er nogle fine krukker du har ved fordøren. På denne årstid har vi jo brug for alt det forår man kan finde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi leder alle steder efter forårstegn, og vores vintergækker står lidt langt fra huset. Men nu er de kommet helt tæt på, så vi rigtigt kan nyde dem.

   Slet
 3. Smukke dekorationer og krukker. Fine forårsting, nu når det mest julede skal væk ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er bare så glad for de krukker. De passer til alt, også julepynten, men nu er det foråret det gælder (selvom de melder frost de næste mange dage...)

   Slet
 4. Jeg er sikker på dine piger bliver hjulpet godt på vej udi haveglæden.

  Søde dekorationer. Det er jeg ikke selv så god til at få gjort.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber i hvert fald ikke, at de bliver skræmt væk, eller får "for meget" have.
   Indtil videre vil de meget gerne være med, når jeg f.eks. laver dekorationer, og de to store har også deres egen køkkenhave, så vi leger det ind.

   Slet
 5. Hvor ser det hyggeligt ud :-) Det var en god idé at bringe vintergækkerne tættere på huset på den måde.
  Jeg er sikker på at dine børn får noget værdifuldt med hjemmefra, når de lærer at små ting fra naturen kan hygge på denne måde :-)

  SvarSlet
 6. Det var da nogle rigtigt søde forårs krukker :-)

  SvarSlet
 7. Det er nogle skønne dekorationer du har der, jeg kan rigtig godt lide effekten med rederne - det bruger jeg også meget selv både ude og inde:O)

  SvarSlet

Tak for dine ord

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...