onsdag den 11. januar 2012

Den hvide have

- eller "Projekt bede-og-stier-i-stedet-for-plæne" #2


Med det nye "Projekt bede-og-stier-i-stedet-for-plæne" skudt godt i gang gør jeg mig rigtig mange tanker om, hvad der skal være i alle de dejlige, nye bede.

Haven ligger mod nord, og når man til sommer sidder i driverhuset og kikker ud i den nye have, kikker man mod syd, med en (bøge-)hæk i baggrunden. Jeg forestiller mig, at det ville virke effektfuldt, hvis der blev plantet lyse planter.

Jeg ved godt, at Claus Dalby arbejder på en bog, som omhandler 'den hvide have', men når jeg læser mine gamle haveblade kan jeg se, at 'farven hvid' jævnligt har været oppe at vende. Men sådan er det nok med så meget - når man er optaget af noget, så ser man det alle vegne...

Listerne (og de små gule lapper og bagsiden af en børnetegning) med forslag til planter er lange. Jeg har en del stauder, buske og træer, som enten kan deles/flyttes eller som stadig står i en potte og mangler et blivende sted.
Der skal jo tænkes på det hele. Årstid, jordbundsforhold, krav til lys... og farverne...


5 kommentarer:

 1. Ja men det er dejligt med planer, så man kan sidde og overveje, hvor og hvordan. Skal man bruge de gamle i potterne, eller kunne det ikke være sjovt med lidt nyt. Kigge, kigge på nettet osv :o)
  God fornøjelse.

  SvarSlet
 2. Efter at have set, hvordan månelyset spiller på det hvide i haven er jeg også ved at hoppe på den hvide bølge. Egentlig startede min drøm, da jeg første gang læste om den hvide have på Sussinghurst og Vita Sackville-Wests tanker omkring den. Jeg kom bare aldrig videre end til at drømme. Måske til sommer :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 3. Du skal nok finde frem til noget godt, du har i hvert tilfælde fat i de rigtige overvejelser, når du vil tage højde for jordbundsforhold, lys osv., som jo er den første betingelse for at noget lykkes :-)

  SvarSlet
 4. Jeg har et sol og måne-bed, med hvide og gule farver. Sidste år var første sæson, og jeg elsker det allerede, for de gule lyser så godt op om dagen, og de hvide farver om aftenen. Så det kan kun anbefales :-)

  SvarSlet
 5. Du finder nok en løsning der lige passer dig.
  Jeg er helt enig med Hanne i Haven. De gule og hvide farver ER smukke.
  Jeg er godt klar over, at mange ikke er så vilde med de gule farver, men jeg tror at den vil vinde indpas efterhånden, ligesom de stedsegrønne planter ved at gøre. Bare spørgsmål om tid.

  SvarSlet

Tak for dine ord

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...