søndag den 4. marts 2012

Vintergækker

Ja, også i Dalgaardens have har vi vintergækker. Vi ville gerne have flere, og det skal nok komme. Det er altid spændende når vintergækkerne titter frem i haven, og i år er interessen større end nogensinde - begrebet "galanthofil" er på alles læber, med avisartikler og bogudgivelser til følge (eller er det omvendt?)Ofte har jeg det sådan, når noget pludselig bliver voldsomt omtalt og 'in', at jeg står lidt af. Venter, til bølgerne har lagt sig, og fundet et niveau, hvor "almindelige jeg" kan se det fornuftige i den pludselige interesse...Sådan har jeg det også med vintergækkerne. Det er en højt skattet blomst, som jeg glæder mig til at se hvert år, og jeg kan godt se det sjove i at have forskellige sorter. Jeg kommer nok aldrig til at kende navnene på mine vintergækker, eller give penge for dem.
Men selvfølgelig har jeg været ude at kikke nærmere på de kære små, for det er da rart at vide, hvad man har...
Og som billederne herunder viser, så har vi de enkelte......og de dobbelte.


Men det er nok sådan her, jeg allerbedst kan lide dem - en stor buket, plukket af mine døtre. "Men, mor, de er altså til far!" Ja, men sætter vi dem her på spisebordet, kan vi alle glæde os over synet... 

6 kommentarer:

 1. Jeg har det også oftest som dig mht. nyhedens interesse ex. vintergækker. Og alligevel måtte jeg som dig lige se på de få vintergækker jeg har, om der er forskel. Jeg har kun de enkle og én slags. Men så er der alligevel én med gult løv - gad vide....

  SvarSlet
 2. Dejlig buket jeres døtre har plukket :-))

  Jeg føler nu heller ikke trang til at hoppe med på alle de modebølger, hverken når det gælder planter eller andet. Tror det bedste er at mærke efter, hvad man selv mener og føler for.

  Jeg har 2 slags vintergækker i haven, og de ser ud til at være magen til dine. Jeg er helt vild med de fine små blomster, men føler ingen trang til at ofre en masse på, at have så mange sorter som muligt. Ønske bare at få mange af de helt almindelige sorter :-)

  SvarSlet
 3. Elsker også vintergækker som dig meen så er det heller ikke vildere. De skal være der men ligefrem studere sortsnavne og så videre kommer jeg nok aldrig til. Håber du får en dejlig søndag.

  SvarSlet
 4. Det samme her, de er skønne, især fordi det er noget af det første, der kommer op, men jeg vil bestemt ikke give formuer for dem. Jeg har også den almindelige enkle og den dobbelte, som er importeret fra min barndoms have.

  SvarSlet
 5. Hej...
  Herhjemme har vi overtaget en gammel have for snart 7 år siden, desværre indeholdt den ikke andet end syge Elmetræer, og en naurhæk som vi bliver nødt til at beskære meget kraftigt snart for at få den pæn. Heldigvis er der i hækken og i den gamle del af græsplænen fyldt med både de almindelige vintergækker og dobbelte, så det glæder vi os over hvert forår ;)
  Har meldt mig som læser på din blog, glæder mig til at følge med... Hilsen Susanne

  SvarSlet
 6. Ja, jeg nøjes også med at nyde de 'almindelige' i min have, ihvertfald indtil videre. Men jeg er da gået så langt, som til at undersøge, og finde ud af at jeg kun har enkelte.
  Men så 'fandt' jeg en klump dobbelte på vej, så nu er jeg tilfreds for i år :-)

  SvarSlet

Tak for dine ord

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...