fredag den 2. marts 2012

Kirsebærkornel


Cornus mas i aftensol
Kirsebærkornel, Cornus mas, er én af de tidligt blomstrende buske i haven. Som billedet viser, er knopperne klar til at springe ud nu, og busken står snart fuld af gule blomster.

7 kommentarer:

 1. Tak for billedet af Cornus Mas. Jeg fik en forærende sidste år, iflg. skiltet var det en Cornus Mas, men den ligner en helt almindelig kornel, øv det er ærgerligt. Jeg ville ellers så gerne have en Cornus Mas, det er skønt at de blomstrer så tidligt.

  SvarSlet
 2. Cornus Mas er så skøn, netop fordi en kommer så tidligt med de fine gule blomster, De små tykke runde knopper, er da også fine at gå og se på hen over vinteren :-)
  Den står helt sikkert langt oppe på ønskesedlen til vores nye have. Til alt held er det en meget almindelig plante, og dermed et ret overkommeligt ønske :-)

  SvarSlet
 3. Jag är också förtjust i Cornus mas... en tidigblommande buske som man blir glad av!

  Kram

  SvarSlet
 4. Ja det er utroligt at noget blomstre så tideligt......de eksemplarer vi har opp ei børnehaven er helt gule allerede - et fantastisk syn ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 5. Tak for din søde hilsen på min blog.

  Jeg har set et haveblad, hvor der var vist en hæk af kirsebærkornel. Der stod at den blomstede trods klipning. For 3 år siden købte jeg 5 små planter - ja jeg var lidt for nærig, de vokse sgu langsomt - de skal danne et lille hækstykke. Men om vinteren er rådyrerne hårde ved den, dog ikke så slemt i år. Håber det lykkedes engang.

  Ha´ en dejlig weekend. Jeg har lige været ude et stykke tid, men har nu pause-tid.

  SvarSlet
 6. Jeg har lige googlet den, for den havde jeg ikke lige tænkt på før. Og wow, hvor er den skøn. Så den røg da direkte ind på ønskelisten hos mig også :-) Tak for fiffet.

  SvarSlet
 7. En fantastisk busk/træ der er utrolig robust også på dårlig jord, men er langsom starter.
  Et overset plus ved den er de mange frugter, der er gode til marmelade, blandet med andet, da de er stærke i smagen. Og til den skønneste likør eller snaps.
  Der er kommet søde kirsebærkorneller i handelen. Jeg prøver deres hårdførhed af denne vinter.
  Anne Marie

  SvarSlet

Tak for dine ord

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...