onsdag den 21. marts 2012

En krans med pil

Vi plejer at have en eller anden form for pynt på for- og bagdøren. I dag har jeg lavet en krans.


I en gammel landbohave, som vores kan kaldes, er der altid mos at finde, ligesom forskellige træer med hver deres særlige grene findes i hegnene. Ahorntræer med krogede grene med lav, lærketræer med grene med de smukke, små kogler, og som i dag: piletræer, som har de fineste gæslinger lige nu.


Det er en helt almindelig halmkrans, som jeg har beklædt med mos. Herpå en bundet korte pilegrene med gæslinger. Jeg havde også klippet noget vårlyng, men fjernede det igen. Jeg syntes, det var pænere helt enkelt. Måske, når vi kommer tættere på påsken, kommer der lidt mere farve på. Men lige i dag får den lov at hænge på fordøren, som den er.

12 kommentarer:

 1. Hvor er den fin, kunne også blive super fin til påske med vagtel æg og måske et par fjer.
  God dag
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 2. Det er en rigtig smuk og enkel krans - "synes godt om"

  SvarSlet
 3. Man kommer i påskehumør af den flotte krans. Jeg er glad for de billeder i tog i Claus Dalbys have af rosenbuerne, hvor man kunne se hvordan de er forbunden, vi er ved at opsætte nogle så tak for det.

  KH Margrethe

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak for billederne, Margrethe! Ja, nogle af billederne er nok lidt "nørdede", men det er jo nødvendigt, når man vil have detaljerne med! Spændende, hvad I får ud af dem!

   Slet
 4. Så flot, hvem der bare var så kreativ :o)

  SvarSlet
 5. Hej Line,
  Ih hvor er den smuk. Den gør sig sikkert godt ude ved fordøren.

  SvarSlet
 6. Sikke dog en skøn krans :-)

  Jeg får sådan en lyst til at binde kranse og lave påskedekorationer, men min tid slår bare ikke til lige nu...........

  SvarSlet
 7. Den har du bare lavet rigtig flot! - Og enkelt er godt!

  SvarSlet
 8. Tak, hvor er I søde!
  Det tager jo ikke lang tid at lave sådan en krans, men det kræver lige lidt forarbejde og så er det jo, at man nemt kommer til at udskyde det. Men pludselig er "gæslingerne" ikkeså søde mere, så nu skulle det være - og jeg er glad for, at det blev.

  SvarSlet
 9. Det er da en helt vidunderlig krans - smuk i al sin enkelthed :-)

  Rigtig god påske :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 10. Hej Line. Vil du skrive lidt nærmere om hvordan du gør. Jeg har aldrig prøvet at lave en krans før, men kunne rigtig godt tænke mig det. Sættes det hele fast med ståltråd eller hvordan?

  SvarSlet
 11. Når jeg laver en krans plejer jeg at binde om en færdigkøbt halmkrans. Jeg binder med ståltråd/blomstertråd (i grøn, så bliver det mindst synligt). Tråden bindes fast på kransen inden pynten skal bindes på.
  Nogen gange starter jeg med en bund af mos (så halmkransen bliver dækket helt).
  Afhængig af hvad der skal bindes om, samler jeg det i små buketter (f.eks. blomster, lyng, korn) eller ligger det løst én omgang rundt (f.eks. gran til adventskrans) og binder det fast inden jeg lægger næste omgang på.
  Altså - jeg starter ét sted, binder pynten fast og lægger næste lag/omgang på, så jeg dækker den nederste del af den foregående omgang.
  Det er nemt og sjovt, og øvelse gør mester :-)

  SvarSlet

Tak for dine ord

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...