tirsdag den 6. marts 2012

Flere forårstegn

I lørdags var der det dejligste solskin. En lidt kold blæst, men lærkerne sang og der var vitaminer i luften (læs: en temmelig kras lugt af gylle.) Kort sagt: Rigtigt forårsvejr.

Jeg fik taget et par billeder af nogen af de fine forårsbebudere som titter frem overalt.


Dorothealilje
I det ene staudebed opdagede jeg denne lille samling blade af prydløg. Vi har dem mange steder i haven, men disse er de eneste, som er kommet op - og endda temmelig højt op, synes jeg!


Prydløg, Allium
Vores Eranthis er endelig begyndt at så sig selv (eller de har jo gjort det i flere år, men det er først i år at der er blomster.) På billedet herunder titter en enlig erantis op i en tæt bund af primula.


Eranthis
 Kejserkronen, Fritillaria imperialis, skyder med flere centimeter om dagen, og man kan se hvordan den har skudt jorden omkring sig til side for at komme op. Den er også gravet langt ned, 30 cm.

Fritillaria imperialis

Cornus mas
Og knopperne på vores kirsebærkornel, Cornus mas, er bristet, men endnu ikke fuldt udsprungne. Når den er helt sprunget ud vil jeg lave et indlæg om den, for det er en rigtig dejlig plante i forårshaven og det er gået op for mig, at den ikke er så kendt som jeg troede, og som den faktisk fortjener.

7 kommentarer:

 1. Det ser dejligt ud med alle dine forårsløg :-)
  Rigtig god ide, at skrive et indlæg om cornus mas, den fortjener lidt opmærksomhed :-))

  SvarSlet
 2. Dejlige forårsbilleder. Jeg har lige fældet min kirsebærkornel - ikke fordi jeg ikke kan lide den, men fordi den kom med mange vildskud og fordi vores have er så lille, at den tog al lyset. Jeg skal dog ikke undvære den helt, da genboen har et flot eksemplar i forhaven, som vi kan nyde den næste tid!

  SvarSlet
 3. Fine forårstegn også hos dig. Jeg er glad for billedet af cornus mas, for jeg fik nemlig en sidste år. Jeg havde en mistanke om, at det ikke var en cornus mas, det kan jeg så se, at det ikke er. Det er en ganske almindelig kornel :o(
  Ja og så mindede du mig lige om vitaminer i luften, vi har marker hele vejen rundt, så det varer nok ikke længe, inden vi står for skud med vitaminerne. Ikke lige frem noget man glæder sig til.

  SvarSlet
 4. Mine Kejserkroner har jeg ikke set skyggen af, bliver helt nevøs. Gylle det er det værste ved at bo på landet.

  SvarSlet
 5. Dejlige forårsbilleder...
  Ville bare lige fortælle at jeg har fundet ud af at tage koderne af kommentar boksen på min blog, men mange tak fordi du tilbød at hjælpe. Må virkeligt sige at der er en super stemning herinde i have-blogland.
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 6. Hei! Så gledelig å se at du er tilbake. Ja det har blitt litt sporadisk blogging på meg...
  Så flott hagen din er, jeg blir så imponert. Skal ikke se bort ifra at jeg kommer til å spørre deg om et og annet råd...:O)

  Ha en fin kveld, vi snakkes!

  SvarSlet
 7. Sikke dejlige forårstegn, du viser fra haven :-)
  Mine kejserkroner har også lige stukket næsen op, men de er bestemt ikke så langt som dine.
  Jeg glæder mig til dit indlæg om Cornus mas, for den kendte jeg ikke før i år, og nu er jeg meget interesseret i den.

  SvarSlet

Tak for dine ord

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...