mandag den 4. juni 2012

Vandstenen

Jeg får lyst til at vise en af havens detaljer. Vores vandsten, som Dennis lavede for nogle år siden. Den står i bedet ved terrassen oppe ved huset, og er om sommeren dækket af planter. Om vinteren står den som en tavs skulptur.


Arrangementet består af 3 mindre sten med en større ovenpå. Dennis har hakket en rille i stenen, og boret hul hele vejen igennem.
Foran stenen er en balje gravet ned, og i baljen ligger den pumpe som pumper vandet fra baljen (gennem den grønne slange), op gennem hullet i stenen og ud i toppen af stenen og videre tilbage i baljen.
Det hvide rør, som ses til venstre i baljen, fører ledningen fra pumpen over til et rør ved siden af, hvori der er et el-stik. Dette rør er gravet ned så det er dækket af planterne. Det er også fra dette rør, at vi henter strøm til juletræskæden om vinteren.Over baljen med vand er 2 stykker rionet lagt forskudt, med et stykke mere fintmasket net imellem. På den måde er der ingen fare for at hverken børn eller voksne falder i baljen. Hvert forår, når vi har renset baljen og udskiftet vandet, lægger jeg sten rundt langs baljens kant, og grus midt i. Vandet løber nu fra stenen, ned i gruset via en sten (som det måske kan ses på det øverste billede).


Lille Mis
Det giver en fin, plaskende lyd, og det giver liv udenfor vinduet når vandet risler. Havens fugle nyder også at bade i vandet, og der kan sidde over 20 skovspurve på én gang. Katten holder øje...

3 kommentarer:

 1. Det er en rigtig fin vandsten i har. Det må være dejligt med den rislende lyd af vand på terrassen :-)

  SvarSlet
 2. Det ser godt ud. Hyggeligt med rislende vand. Erhardt har også lavet ridslende vand nede ved søen i baghaven.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
 3. Det ser flot ud Line, tak fordi du røbede hemmeligheden, og tak for den udførlige forklaring. Måske en dag, hvem ved :o)

  SvarSlet

Tak for dine ord

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...