Opskriften er enkel:
2½ l. vand
koges sammen med
2 kg. økologisk rørsukker (giver en dejlig smag og flot, gylden farve).
Det hældes over
Ca. 40 hyldeblomst-skærme og
3-4 økologiske (=usprøjtede) citroner i skiver.
Trækker 3-4 dage i køleskabet, sies og hældes i bøtter som fryses. På den måde slipper man for at tilsætte Atamon, og man behøver ikke bekymre sig for om saften mugner i flasken.
Fortyndes ca. 1:4, eller efter smag - på en varm sommerdag, eller en kold vinterdag hvor man trænger til smagen af sommer.
Velbekomme
Nej, hvor sjovt. Jeg har lige gjort det samme for en time siden :-)
SvarSletHyldeblomst er lige med sommer, så det laver jeg også hvert år.
Jeg bliver helt tørstig. Tak for opskriften.
SvarSletKh. Margrethe.
Ummm ja, der er simpelthen ikke noget bedre!
SvarSletGod sommer :-)
Kh. Marlene