søndag den 17. juni 2012

KvanNærbilledet viser den smukke skærmblomst, og som man kan se er det også en god bi-plante. Jeg bruger den udelukkende som prydplante, men man kan bruge den bl.a. til snaps. Den har en meget karakteristisk duft, lidt som bladselleri.


Billedet her viser bedet fra et tidligere indlæg. Kvanen er 2 meter høj nu, og bliver over 3 meter høj. Her står den midt i bedet med andre høje planter, men den er også rigtig god i et bed med lavere planter. I en sådan sammensætning rejser den sig over de andre og giver volumen - en imponerende plante som selvsår sig - og selvfølgelig har jeg sat et par eksemplarer op i den hvide have. De blomstrer først næste år, for kvan er en 2-årig plante. Den kan overleve mere end 2 år, men fordi den selvsår sig er man næsten sikker på at have nye planter næste år. Småplanter af kvan kan være svære at kende fra anemoner og skvalderkål, som begge har samme type blade som kvan - så jeg skal passe på når jeg luger i dette bed om foråret.

3 kommentarer:

  1. Kvanen er rigtig fin, jeg har den også i blomst nu. Godt at vide, hvordan frøplanterne ser ud. Jeg havde en rød kvan sidste år, men jeg fandt aldrig frøplanter af den.

    SvarSlet
  2. Sikke en smuk kæmpe ;o)

    SvarSlet
  3. Den er meget smuk, dejligt nærbillede. Vi har to stk. af den hvide kvan, som vi fik frø fra af Claus Dalby (sammen med en bog et år). De har ikke været i blomst endnu, men jeg er glad for at høre at den selvsår sig, så man kan sikre bestanden.

    SvarSlet

Tak for dine ord

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...