fredag den 15. juni 2012

Aftentur i haven

I går aftes var jeg ude for at lukke for dyrene inden jeg skulle i nattevagt. Aftenerne er så dejlige lige nu - med det specielle lys, fuglesangen og alle de dejlige dufte...
Billederne her viser en del af min aftentur ud til dyrene.


Her går jeg igennem solbærhækken, og ind i bærhaven. I baggrunden ligger køkkenhaven. Man skal kante sig forbi ribsbusken og kaprifolien. Græsset er lidt slidt her, men vi går også denne vej mange gange om dagen.


Græsstien med aspargesbedet på venstre side, og hønsegården på højre side. Den er næsten dækket af kaprifolien, og vores jordskokker som er over 1 meter høje nu. De når at blive 3 meter høje, så de har det godt lige ved hønsegården. De holdes i ave med plæneklipperen så de ikke breder sig helt over i aspargesbedet.


Bedet ved den gamle ajle-beholder. Den er snart helt dækket af de meget villige (breder sig kraftigt med rodskud) og frodige (bliver 3 meter høje) jodplanter, Macleaya cordata. I bedet er også bl.a. prikbladet fredløs, Lysimachia punctata, som også er en meget nem og køn staude, og blå iris som bl.a. selvsår sig. Det gør bestemt ingenting!
Her er også rabarber, og om foråret er bedet hvidt af anemoner som er kommet uden at jeg har hjulpet til. Specielle og sarte stauder er spændende, men det er også rart at have bede som ikke kræver megen pasning, men som alligevel er frodige og farverige.
Til højre i billedet ses buen ud mod frugthaven. Den er lavet af navr, Acer campestre, og er vel 5-7 år gammel. Jeg satte 2 selvsåede småtræer ved gennemgangen mellem ajle-beholderen og møddingen, og da træerne blev høje nok blev de bundet sammen i toppen. Buens facon bliver mere og mere tydelig.

Her ses buen fra den anden side. Hvor er det sjovt at lave tingene fra bunden - værd at vente på!

4 kommentarer:

 1. Hvor ser det dejligt og frodigt ud i din have. Selvfølgelig skal der ikke være små fine planter overalt, lidt vildskab skal der til, når haven er så stor som jeres :-)

  SvarSlet
 2. Tak for aftenturen i din have, vi manglede bare fuglesangen og duftene :o)
  Det er nemlig skønt at gå rundt i haven om aftenen, det kan jeg også godt lide.
  Smart idé med den bue.

  SvarSlet
 3. ...ja jeg siger også tak for den skønne aftenvandring Line. Super skøn bue du er ved af have formet - det ser bare rigtig godt ud og så er det fantastisk med lidt rumadskillelse på den måde ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Tak for turen i det dejlige aftenlys!

  SvarSlet

Tak for dine ord

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...