onsdag den 4. juli 2012

Hyldeblomst-saft

Hyldeblomsterne er på deres højeste lidt endnu, og vil man bevare smagen af sommer, så er det nu, der skal laves hyldeblomstsaft!



Opskriften er enkel:

2½ l. vand
        koges sammen med
2 kg. økologisk rørsukker (giver en dejlig smag og flot, gylden farve).
       Det hældes over
Ca. 40 hyldeblomst-skærme og
3-4 økologiske (=usprøjtede) citroner i skiver.

Trækker 3-4 dage i køleskabet, sies og hældes i bøtter som fryses. På den måde slipper man for at tilsætte Atamon, og man behøver ikke bekymre sig for om saften mugner i flasken.

Fortyndes ca. 1:4, eller efter smag - på en varm sommerdag, eller en kold vinterdag hvor man trænger til smagen af sommer.
                  
                                                              Velbekomme

3 kommentarer:

  1. Nej, hvor sjovt. Jeg har lige gjort det samme for en time siden :-)

    Hyldeblomst er lige med sommer, så det laver jeg også hvert år.

    SvarSlet
  2. Jeg bliver helt tørstig. Tak for opskriften.
    Kh. Margrethe.

    SvarSlet
  3. Ummm ja, der er simpelthen ikke noget bedre!

    God sommer :-)

    Kh. Marlene

    SvarSlet

Tak for dine ord

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...