mandag den 9. april 2012

Fra før skoven blev plantet

For ca. 14 dage siden, den weekend hvor vejret var så skønt, plantede vi skov. Det er knap en halv hektar, eller ca. 4500 m2, der er plantet til med forskellige løv- og nåletræer, iblandet buske og frugttræer.

Vi har ikke taget nogen billeder af skoven, og der er da heller ikke meget skov over det endnu (planterne er mellem 20 og 80 cm. høje). Til gengæld fandt jeg et billede frem, fra dagen før vi plantede. Det er udsigten fra vores gravhøj, og ned over søen og slugten.

Og sådan ser en skov ud, inden den bliver plantet... 12 sække med barrodsplanter, som skulle i jorden - jo hurtigere jo bedre. Rødderne er jo sarte, og vejret den weekend var solrigt med en frisk, lun brise (skønt for os mennesker, men farligt for planterne). Planteskolen havde udarbejdet et skema til os, så vi fik planterne sat i den rigtige rækkefølge. Det er vigtigt for, at planterne får de rigtige vækstvilkår, og for at det færdige resultat bliver godt.

Således er læhegnet sammensat med lave, vindstærke planter yderst, og højere træer mod midten. Nogle træer er såkaldte ammetræer, som skal trække/tvinge de blivende træer (f.eks. eg og bøg) med op, og der er grupper af nåletræer, da de ikke trives sammen med løvtræer.

Selvom jeg godt kan lide godt vejr, så passer det mig ærligt talt fint at det regner for tiden. Planterne er sårbare overfor udtørring, så for min skyld må det gerne regne lidt endnu...

6 kommentarer:

 1. Det lyder dejligt med en skov :-)) Selvom det ser småt ud med de små nye planter, går der ikke mange år, før det begynder at se ud af noget. Kan godt forstå i gerne vil have regn et stykke tid nu, så de unge buske og træer kan få fat.
  Mine forældre plantede skov for en del år tilbage, og der er/var stor udvikling fra år til år :-)

  SvarSlet
 2. Ja vand skal der til med de nyplantede træer. Det er helt rigtigt, at de små træer gror hurtigt til. Vores er groet op i løbet af 10 år.
  Det er godt nok et stort område, I har plantet til, der skal mange træer og buske til. Jeg husker godt det med ammetræer osv. fra den gang vi plantede, men det med at løvtræer og nåletræer ikke trives godt sammen, vidste jeg ikke. Vores nåletræer har været længe om at tage ved, det er nok derfor.
  Smukt billede af området, held og lykke med projektet.

  SvarSlet
 3. Det lyder godt nok som et kæmpearbejde, men sikke et dejligt sted I har til jeres skov. Jeg kan godt forstå at du ønsker regn, for det må være næsten umuligt at vande så mange træer. Efter min mening skulle det bare regne fast en times tid hver nat, så ville vi haveejere være glade tror jeg :-)

  SvarSlet
 4. Held og lykke med projektet.
  Vi plantede løvskov( fredsskov) i 2003 & i 2005.
  Vi havde et selskab til at plante for os.
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
 5. Hel Line.
  Det bliver spændende at følge jeres skov. Der er vel ikke noget mere livsbekræftende end at plante træer, at følge dem og glæde sig over dem efterhånden som de udvikler sig.
  Kh. Jørn

  SvarSlet
 6. Hej Line
  Vi havde et selskab til at plante læhegn for os for godt 4 år siden, jeg har nydt hvert eneste lille skud på alle mine træer og buske og selv min mand kommenterer når noget springer ud ;) Faktisk har jeg efterfølgende tænkt ved mig selv, når jeg ser på naturen, at netop her er der nogen der har gået og plantet og glædet sig over at se deres træer vokse op.
  Hilsen Susanne

  SvarSlet

Tak for dine ord

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...