lørdag den 17. december 2011

Mistelten af egen avl


For syv år siden såede vi mistelten på fire unge æbletræer i frugthaven. Nu er planterne ved at være store, og vi kan tage en gren ind til jul. En lille niche indenfor selvforsyning ;-)

På billedet herunder ses tydeligt, hvor frøet har fundet fæste nedenfor en gren.Der er endnu ikke frø på nogen af vores mistelten. Hvor gamle mon planterne skal være, før frøene viser sig?
8 kommentarer:

 1. Det er da blevet til en stor og flot snylter/plante. Det må være rigtig sjovt at have mistelten i haven, som I selv har sået :-)

  Jeg har læst mig til, at der går 6-7 år før planten er kønsmoden, så mon ikke, at du kan forvente at se de små blomster og senere bærrene til næste år.

  SvarSlet
 2. Sjovt at det er lykkes med misteltenene. Jeg satte nogle frø på mit æbletræ for 1½ år siden, men intet tyder desværre på det er lykkes.

  SvarSlet
 3. Jeg har også prøvet det nogle gange, men er heller aldrig lykkes med det projekt. Så det er godt at se, at det kan lade sig gøre!

  SvarSlet
 4. Det ser så fint ud med mistelten i frugttræerne. Jeg tror da også, jeg vil se, om jeg kan finde mig et par bær, jeg kan forsøge mig med i mine.
  Ha' en god søndag!
  Signe

  SvarSlet
 5. På det første billede kan man ane blomsterknopper, men det ligner hanblomster, så håber en af de andre planter er en hun, ellers giver det ingen bær.
  Held og lykke
  Anne Marie

  SvarSlet
 6. Vi såede nok 50 bær, hvoraf ca. halvdelen er kommet. På det nederste billede ser man flere mistelten-planter. De er ikke så store endnu, hver især. Men der er mange, så jeg håber og tror, at der er både han- og hunplanter.
  Jeg er spændt på, om de tager livet af æbletræerne? Det er jo snyltere, og med flere mistelten på hvert (forholdsvis unge) æbletræ... Vi må holde øje med træerne, og fjerne nogle mistelten hvis det bliver for voldsomt.

  SvarSlet
 7. Hvor skønt - og kønt.
  Der er en del her i Blogland der har skrevet om mistelten - nu må det altså prøves!

  SvarSlet
 8. Skønt med egen Mistelten.
  Tak for kigget.

  SvarSlet

Tak for dine ord

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...