tirsdag den 28. februar 2012

Højbede i køkkenhaven


Vores højbede bliver lavet af robinietræ, som kan holde ca. 30 år, selvom det er i jordkontakt. De bliver 1 brædt høje, og bliver således en markering af, hvor man må træde (og særligt ikke må træde), og jeg glæder mig rigtig meget til at dyrke i den dejlige jord, og til den grafiske effekt højbedene kommer til at give i vinterhaven.


Her er en tegning med angivelse af mål - bredden bliver den samme for alle højbedene, men længden er afhængig af rammerne omkring køkkenhaven. Jeg glæder mig til at kunne vise billeder af det færdige resultat...

fredag den 17. februar 2012

Besøg i Claus Dalbys have # 3


Sidste afsnit i føljetonen om den dejlige august-dag i 2011, hvor Dennis og jeg besøgte Claus Dalbys have.
Parasollerne over den nedsænkede have

Bemærk de smukke bladformer med roser, græsser og stolt kavaler (tror jeg, det er)
Bemærk effekten fra skoven, som står som den smukkeste kulisse 

TAK for en fantastisk dag!

onsdag den 15. februar 2012

Kaprifolie




Her har jeg leget lidt med fokus på mit kamera. Samme motiv (kaprifolien ved hønsegården), men med vidt forskelligt fokus. Flot med den blå himmel...

tirsdag den 14. februar 2012

Rimfrost

Lige en pause fra alle de dejlige sommerbilleder fra Claus Dalbys have...

I går morges var her en smuk, stille frost. Senere på dagen blev det tåget, og i dag er det tøvejr, med regn og blæst.        
                                                                                                                  
Udsigten fra køkkenvinduet mod syd

Tom - igen


Drivhuset

søndag den 12. februar 2012

Besøg i Claus Dalbys have # 2

Mine to ældste børn, som er 5 og 6 år, ved udmærket, hvem Claus Dalby er. De kalder på mig, hvis han er i TV, og viser mig, hvis de ser ham i et haveblad.
I dag, mens jeg sad og læste i "Den levende have" kom min ældste datter hen til mig. Hun går i 0. klasse og er ved at lære at læse. Så sad vi der og læste havebog sammen... Hun har også lavet et bogmærke til mig i julegave, "til din nye Claus Dalby-bog".

Dennis er også smittet med haveglæden. Hvor min interesse går mest i retning af det feminine, med pynteting og blomster (og planter i det hele taget), er Dennis rigtig god til det praktiske. At køre med traktor, lave drivhus og driverhus, og smede stativer :o)

Derfor tog vi også en hel del (nær-)billeder af metal, da vi besøgte Claus Dalbys have 21. august 2011. Så kan jeg jo nemt vise Dennis, præcis hvordan jeg gerne vil have det :oD

Først er det pergolaen, som går på tværs af cirka 1/3 af haven, fra skoven og over mod indkørslen.


For enden af pergolaen ses den obelisk, som danner point de vue


Her ser man op i hængebirkens krone

Her fornemmer man tydeligt, hvilken rumvirkning, pergolaen har - man kikker ud i haven

Detalje, mest for metal-nørder ;o)

Min dygtige mand på studietur


Claus Dalby har fået opkaldt et klatrestativ fra Rosenbuen efter sig. Da vi besøgte haven, havde han også flere prototyper stående på varer, som kommer i Bilka. Bl.a. et klatrestativ. Jeg synes personligt, at det originale klatrestativ er det mest gennemførte, men skal prisen være til at klare, må man også spare på kvaliteten. Måske kunne Dennis...?

Toppen af et originalt klatrestativ

Toppen af et Bilka-klatrestativ. Det er mere spinkelt i materialet

Et Bilka-klatrestativ. Det kunne bestemt også bruges, "i finanskrisens navn"
Dette billede er taget bag huset, hvor Claus Dalby fortæller om det smukke Flammebed

Vi tog flere billeder af stativer til støtte af tunge stauder, men de er ikke så gode, så dem gemmer jeg til Dennis. Her får I i stedet til sidst et billede af bænken, som stod i den nedsænkede have.



Jeg har stadig flere billeder i arkiverne... Med dejlig, grøn sommerlig frodighed :o) Go' søndag!

torsdag den 9. februar 2012

Besøg i Claus Dalbys have # 1

Jeg vil lige sige det med det samme: Jeg kan simpelthen ikke få mig selv til at gøre billederne i dette indlæg mindre - jeg sidder selv her med øjnene klistret til skærmen, og nyder detaljerne - og vi skulle jo nødig gå glip af noget, bare fordi det passer bedre til layoutet med lidt mindre billeder, vel?

Det er ingen hemmelighed, at jeg er stor fan af Claus Dalby. Jeg har fulgt ham i årevis, og han har inspireret mig meget, med den overdådige, romantiske havestil, den fuldstændig gennemførte kvalitet og sikre smag - som han samtidig deler så rundhåndet med os andre.


Dagens hovedperson, omgivet af violfrøstjerner og et spændt publikum
Søndag d. 21. august 2011 var en dag, vi havde set meget frem til. Det var dagen, hvor vi var så utroligt heldige at få lov at besøge Claus Dalbys have.
Jeg har fulgt haven gennem mange år, og det var helt fantastisk pludselig at stå dér, overfor ham! Jeg følte mig ydmyg, men alligevel lykkelig over, at dette held skulle overgå netop Dennis og mig.


Den nedsænkede have


Et lille kik hen ad en af stierne
Nå ja, det var jo ikke kun os, som var der. Ca. 200 vil jeg tro, vi var, og jeg mener at have spottet Tante Tulle, Jesper fra 9haven, og selvfølgelig Tante Grøn. Hun blev fremhævet af Claus Dalby, bedt om at træde frem - og når man efterfølgende bliver klar over deres samarbejde i "Hemmelige Haver" er det jo ikke så sært!! Jeg fik ikke hilst på nogen af dem, for min gamle blog var lukket på det tidspunkt, så jeg havde ligesom ikke noget at lade dem kende mig på.


En enkel, men effektfuld, detalje
Dette var første del af min lille "føljeton" om besøget i Claus Dalbys have. Senere følger bl.a. nærbilleder af metal :o)

tirsdag den 7. februar 2012

Spor på isen

Forleden eftermiddag kaldte Clara: "Mor, der er spor på isen!"
Vi var lige kommet hjem fra arbejde, dagpleje, børnehave og skole, så vi skulle skynde os ud, hvis vi ville se, hvem der havde gået på isen...


Det var ræven... Vi kunne følge sporene og se, at den ikke har været i nærheden af hverken hønsene i stalden, hønsene i hønsehuset, eller andrikken i frugthaven. Den har heller ikke været igennem haven, den har kun krydset vores matrikel. Den har ellers forsynet sig med både gæs og ænder i efteråret... Hmmm... Den kan nok mærke, at den ikke er ønsket her!

mandag den 6. februar 2012

Mere is...

En enkel udendørs udsmykning, hvor også (børne-)børnene kan være med!

Julerose
Man tager en beholder og hælder et par cm. vand i bunden. Lægger pynten i vandet, sammen med en snor til at hænge det hele op i, når det er frosset. Det tager ikke lang tid i disse dage, og kan varieres i det uendelige... Til gengæld holder disse udsmykninger længe, særligt hvis de hænger i skyggen.

søndag den 5. februar 2012

Islygter

Det er vel oplagt at udnytte kulden og lave islygter!






Sådan får vi endnu mere kønt ud af alt det kolde...

lørdag den 4. februar 2012

Krokus

Snart ser indkørslen til Dalgaarden sådan ud...



...jeg glæder mig!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...